Tüketicilere farklı bir deneyim yaşatan bir marketten beklenen tüm ürün çeşitliliğini sağlarken, Türk ve dünya mutfaklarının lezzeti ile paketlenen yiyecekleri ulaşılabilir fiyata sunarak zaman ve bütçeden tasarruf ettiren Boldy Yemek ve Market 1. yılını geride bıraktı. Taze meyve sebzeden paketli gıda ürünlerine, kişisel bakım ürünlerinden, temizlik ürünlerine farklı ihtiyaç, zevk ve yaşam tarzlarına göre farklı ürün alternatiflerinin bulunduğu Boldy, başta Türk, Uzak Doğu ve Avrupa mutfağı olmak üzere dünya mutfaklarına ait 226 değişik lezzetten oluşan ısıtılmaya hazır öğünlük ve taze olarak paketlenmiş yemek reyonuyla kendini diğer marketlerden ayrıştırıyor.
Boldy, kısıtlı zamanını kişisel uğraşlarına ayırmayı tercih eden, yemek yapmak yerine farklı lezzetlere makul fiyatlarla kolayca erişmek isteyen, alışveriş ihtiyacını verimli ve kısa sürede çözme arayışında olan tüketicilere taze, lezzetli, sağlıklı, pratik çözümler sunuyor. Yenilikçi, gurme kalitesinde hazır yemek kültürünü tüketicilere ulaştıran Boldy, yeni bir alışkanlık yaratıyor.
2023 yılının Eylül ayında yola çıkan Boldy, bugün 24 mağazası ile tüketicilere hizmet veriyor. Boldy’nin sene sonu hedefi ise 32 mağazaya ulaşmak. 2025 yılında ise, mağaza sayısını 60’ın üzerine çıkarmayı hedefliyor.
Boldy Bir Marketin Çok Ötesinde
Perakende sektörüne yepyeni bir anlayış ve deneyim kazandıran Boldy, klasik marketlerin çok ötesinde. Boldy’de, günlük, haftalık ya da aylık alışverişlerin yapılabileceği klasik market ürünlerinin yanı sıra, günün her anında tüketilebilecek yüzlerce taze, paketlenmiş, ısıtılmaya hazır öğünlük yemek çeşidi bulunuyor. Üstelik tüm ürünler, bir yetişkinin bir öğünde tüketmesi gereken kalori ve tüketim değerleri göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Dünya ve geleneksel mutfakların yanı sıra vegan beslenme, sağlıklı beslenme, sıvı beslenme gibi farklı beslenme tercihleri için alternatifler de bulunabiliyor. Tüketiciler, dilerlerse bu ürünleri Boldy’nin içerisinde bulunan kafe bölümünde, mikrodalga alanında ısıtabiliyor ve yerinde tüketebiliyorlar. Boldy, fonksiyonel olduğu kadar da nitelikli ürün yelpazesini, zaman tasarrufu sağlayan pratik şekliyle ve ulaşılabilir fiyat politikasıyla sunuyor.
Boldy Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Gülel bu yeni deneyimle ilgili “Restorana gider gibi gelip alışveriş yapabileceğiniz, markete gider gibi gelip yemek yiyebileceğiniz, istediğinizi bulup ihtiyacınız kadarını alabileceğiniz çok acayip bir marketiz. Perakende satış, paketli hazır yemek üretimi, meyve sebze işleme üretimi gibi sunduğumuz gıda çözümleri, nitelikli ürün seçkisi ve mağaza içi sosyal alanlarımızla bir marketten daha fazlasıyız. Boldy ile ortaya koyduğumuz format otuz yıldan fazladır içinde olduğumuz sektöre öncülük edecek bir hediyedir. Bizler Boldy ile market sektöründe oyunun kurallarını yeniden tanımladık, yenilerini ekledik. Yeniledik!” şeklinde konuştu.
“Nitelikli alışveriş, makul fiyat”
Sabri Gülel sözlerine şöyle devam etti: “Dünya mutfaklarından seçkiler sunabilmek, bu ürünleri ithal edebilmekle ilgili ve Türkiye’de de ithal ürünler çok pahalı. Biz ithal ürünlerin bu kadar pahalı olmadığını savunuyor, niteliğin bu kadar fiyatlı olmaması gerektiğini söylüyoruz. Sloganımız haline gelen ‘Nitelikli alışveriş makul fiyat’tan kastımız bu. Bu düşüncemizi de Boldy’de hayata geçiriyoruz. Boldy için; yeni nesil ürünlerin, dünya mutfaklarının, pratik ürünlerin, sağlıklı ürünlerin uygun ve makul fiyata satıldığı bir market diyebiliriz.”
Boldy’de Özgürlüklere ve Zamana Saygı Var
Boldy’nin marka felsefesi ile ilgili de bilgi veren Gülel şöyle dedi: “Boldy’i bir ideolojinin yansıması olarak tanımlayabiliriz. Boldy ideolojisinin arkasında özgürlüklere ve zamana saygı var. Yeni nesle uygun, dünyanın tatlarını kucaklayan, hızlı, pratik, hijyenik, temiz çözümler üreten, sosyal sorumluluklarına önem veren bir ideolojiye sahip. Kadın istihdamı, hayvanların korunması, çevre ve israf konularında sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Boldy’nin kuruluş felsefesinde bu dört temel alan bulunuyor.”
Boldy’de Satılan Hazır Yemeklerin Arkasında 30 Milyon Doları Aşan Bir Yatırım Var
Boldy’de tüketicilere sunulan ve şeflerin reçetesi ile hazırlanmış gurme lezzetlere sahip yemekler, Boldy’nin kendi tesislerinde üretiliyor. 30 milyon doları aşan bir yatırım sonucu kurulan tesisler, ülkemizde hızlı tüketim gastronomisini başlatıyor. Hızlı tüketim gastronomisi ile ilgili bilgi veren Sabri Gülel “Türkiye’de, dışarıda yemek yeme alışkanlığı hızla gelişiyor. Türkiye’de durum bu şekilde seyrederken Avrupa’da ise adına ‘evde fast food’ diyebileceğimiz evde hızlı yemek yapma ve yeme alışkanlığı gelişti. İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da, yıllar içerisinde ‘tüketime hazır’, ‘aç ye’, ‘ısıt ye’, ‘pişirmeye hazır’ ve ‘yarı pişmiş’ gibi kategoriler oluştu. Bu kategorileri tüketiciyle buluşturan bir kanal da marketler oldu. Bizim ülkemizde de evde hızlı yemek yeme alışkanlığına marketlerin hizmet vermesi gerekiyor. Maalesef yemek hazırlamak uğruna büyük zaman kaybı, hatta porsiyonları ölçeklendirememe nedeniyle de malzeme ve para kaybı yaşıyoruz. Boldy buna bir son vermek adına ortaya çıktı” dedi.
“Boldy Hazır Yemeklerinin Üretiminde Kalite Anlayışımız 30 Yıllık İş Yapış Felsefemizin Bir Yansıması”
Boldy’de satılan hazır yemeklerin hazırlanma süreci ile ilgili bilgi veren Sabri Gülel şöyle konuştu: “Üretim kalitesi konusunda anlayışımız üst düzeyde. Geçtiğimiz yıllarda satışını gerçekleştirdiğimiz Kemal Kükrer markamızla da pekiştirdiğimiz bu kalite anlayışı ve deneyimimizle hazır yemeklerimizi kendi tesislerimizde üretiyoruz. Bu tesisler bir sanayi mutfağı değil, yüksek kapasiteli bir şef mutfağı. Tüm ürünler şefin elinin lezzetini taşıyan reçetelerle ürün üretiliyor. Tüketiciye yeni bir alışkanlık kazandıracaksak, taleplerine de geniş açıdan ve yüksek oranda cevap verebiliyor olmamız lazım. Biz de tüketicilerimizin evde yapacağı kadar lezzetli hatta daha lezzetli yemekler üretiyoruz. Evde yapacağından daha kaliteli malzemelerin kullanıldığı, evde yapacağından daha hijyenik ortamlarda yemeklerin yapıldığı, evde saklayacağı hammadde koşullarından daha iyi koşullarda hammaddenin saklandığı ve bunun denetlendiği bir sistem oluşturduk.”