21 Mayıs 2021

ÜLKER MİLLİ TAKIMLAR'IN SPONSORU OLDU

Ülker, A Milli Futbol Takımı’na 5 yıl süreyle resmi sponsor oldu. Ülker, Erkek Milli Takımlarının resmi sponsorluğunun yanı sıra Kadın Milli ve eMilli takımlarının da ana sponsorluğunu üstlendi. Ülker olarak uzun yıllardır Türk sporuna destek vermeyi, en önemli sorumlulukları arasında gördüklerini söyleyen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker“Yıldız Holding ve Ülker olarak, uzun yıllardır Türk sporuna destek veriyoruz. İstihdam, üretim ve ihracatımızla ülkemizin ekonomisine değer katma çabalarımızın temelinde müreffeh bir toplum hedefine katkı sağlama düşüncesi yer alıyor. Mutlu et mutlu ol felsefesiyle bu hedefe yürürken; ülkemizde spora ve kültür-sanat faaliyetlerine destek vererek aynı zamanda toplumumuzun mutluluğuna katkıda bulunmayı da arzu ediyoruz. Tıpkı Milli Takımımızın futboluyla yaptığı gibi, ürünlerimizle ülkemizi dünyanın dört bir yanında temsil ediyoruz. Onlar her golde ve galibiyette bizleri mutlu ederken, biz de tüketicilerimize her lokmada mutluluk vaat ediyoruz” diye konuştu. 

'Fırsat eşitliği konusunda farkındalık sağlanmalı'

 

Futbolun sadece bir ‘erkek oyunu’ olmadığını ve fırsat eşitliği konusunda farkındalık sağlaması açısından, A Milli Kadın Futbol Takımımızın önemli bir rol model teşkil ettiğini söyleyen Ali Ülker, sözlerine şöyle devam etti: “TFF ile yaptığımız bu anlaşma kapsamında Erkek Milli Takımlar resmi sponsorluğunun yanı sıra Kadın Milli Takımlar ve eMilli Takımlarımızın da ana sponsorluğunu üstlenerek desteğimizi daha da büyütüyoruz. Yıldız Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Platformumuz aracılığıyla şirketlerimizde de kadınların iş yaşamına eşit ve etkin katılımını sağlamak için çalışıyor, bu kapsamda, çeşitli projeler yürütüyoruz. Kadınların toplumda, iş yaşamında, sporda, kısacası her alanda etkin şekilde yer almalarını önemsiyoruz. Bu açıdan Kadın Milli Takımlarının ana sponsoru olmaktan da özellikle mutluluk duyuyoruz.”

 

Türk futbolunda çıtayı yükseltti

 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de  Türk sporuna unutulmaz katkılar sağlayan Ülker’in desteğinin milli takımın uluslararası rekabetteki gücüne güç katacağını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu: “Ülker’in sporun yaygınlaşması için yaptığı katkılar ölçülemeyecek kadar değerli. Çünkü sponsorluğun yanında sosyal projelerle sorumluluklar üstlenmek çok önemli. Bu kapsamda Federasyonumuz Ülker ile geçmişte çocukları spor yapmaya teşvik etmek için bir çok sportif sosyal projeleri hayata geçirdi ve önemli geri dönüşler aldı. Sadece Futbol Köyü projesiyle 200’e yakın genç ismi milli takımlara ve profesyonel takımlara kazandırdık. Ülker’in sporu seven nesiller yetişmesine verdiği önem, daima Türk futbolunda çıtayı yükseltti. EURO 2020 öncesinde bizlere güç verecek bu anlaşma itici güç olacak ve inşallah Millilerimiz elde edeceği yeni zaferlerle, bizlere bu değerli katkıları yapan Ülker’in “mutlu et mutlu ol” sloganına destek olacak. Ülker’le birlikte tüm sponsorlarımız ve halkımızın desteğiyle önümüzdeki günlerde Ay-Yıldızlılarımız tarihi başarılarla bizleri bir kez daha gururlandıracaktır.” 

 

Tüm dünyada ve ülkemizde milyonlarca tüketiciye ‘her lokmada mutluluk vadetmek’ hedefiyle ürettiklerini ülkemizin ekonomisine değer katmak için çalıştıklarını ifade eden Ülker CEO’su Mete Buyurgan da “6 kıtada, 100’ü aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deki fabrikalarımızda üretilen ürünlerimiz dünyanın dört bir yanında “Made in Türkiye” etiketiyle tüketicilerimizle buluşuyor. Milli Futbol Takımlarımızla Ülker’i bir kez daha yan yana görmek bizlere mutluluk veriyor. E-spor da özellikle gençler arasında giderek popülerleşen bir branş. Gençlerle daha önce çeşitli vesilelerle destek verdiğimiz e-spor platformunda, eMilli Takımlar aracılığıyla bir kez daha bir araya gelecek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.