03 Haziran 2022

‘2025 YILINDA 400 MAĞAZAYA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ’

Sneaker ve spor giyim zinciri IN STREET, kısa sürede yurt içinde yakaladığı başarıyı yurt dışına da taşıyarak uluslararası pazarda önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. 2025 yılında yarısı yurtdışında olmak üzere 400 mağazaya ulaşma hedefini açıklayan FLO Ticari Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Volkan Sezgin, 2022 yılında 50 IN STREET mağazası açılacağını belirtti. Sezgin, Perapost'un sorularını yanıtladı:

FLO olarak IN STREET konseptini hayata geçirmeye nasıl karar verdiniz?
Dünyada ve ülkemizde spor yaşam trendi yükseliyor. Biz de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için bu alana yatırım yapmaya karar verdik ve 2014 yılında ilk IN STREET mağazamızı açtık.  Aslında Türkiye’de sneaker pazarında öncü bir oyuncu olma hedefi ile kurduğumuz IN STREET spor yaşam tarzının yükselişinin de etkisi ile spor kategoride kısa sürede öne çıkmayı başardı. Zaman içerisinde mağaza metrekarelerimizin büyümesiyle beraber tekstil ve aksesuar kategorisi de mağazalarımızın içinde yer almaya başladı. Böylece sneaker ve spor giyim kategorisini sahiplendik. Türkiye’nin sneaker ve spor giyim zinciri olduk.

IN STREET olarak diğer spor mağazalarından nasıl farklılaşıyorsunuz?
IN STREET mağazalarımızda Nike, Adidas, Puma, Skechers, Reebok, Lumberjack, Kinetix, U. S. Polo’nun da aralarında bulunduğu 20’nin üzerinde spor markasının ayakkabı ve tekstil koleksiyonlarını müşterilerimizle buluşturuyoruz. Kısa bir süre önce açtığımız İstinyePark mağazamızda bu markalara Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Guess ve New Balance’ı da ekledik. IN STREET olarak tarz sahibi kadın ve erkekler, çocuklar için sezon trendlerini yansıtan ürünleri sunarak, sokak modasının nabzını tutuyoruz. En önemli farkımız, dünyaca ünlü markaların ayakkabı ve tekstil koleksiyonlarını, online ve offline alışverişin duvarlarını yıkan   omni-channel bir ekosistemde uygun fiyat ve bol seçenek alternatifleri ile tüketicilerimize sunabilmemiz. Bu sayede müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyoruz. Tüm bunların yanı sıra mağaza içerisinde sunduğumuz sürükleyici ve ilham verici tasarımımız ile farklı bir alışveriş deneyimi sunuyoruz. 2014 yılında daha ilk mağazalarımızı açtığımız sırada uluslararası bir ödül olan “A’Design Award and Competition” ödülünü almıştık. Şimdi ödüllü konseptimizi daha da geliştirdik. Örneğin 150. mağazamız olan İstinyePark mağazamızın transparan ekranlardan oluşan vitrinleri, arttırılmış gerçeklik platformları, ekran kaplı kolon uygulamaları ve video duvarları ile çok daha dinamik ve enerjik bir atmosfer yarattık. Tasarımlarımızda bisiklet, kaykay gibi aksesuarlara zenginleştirilmiş duvar tasarımları ve grafiti çalışmalarıyla da sokağın ritmini mağazalarımıza taşıdık.


Yurt içinde geniş bir alana yayılan mağazalarınızın ardından geçen yıl ilk mağazanızla yurt dışına da adım attınız. Bunun devamı gelecek mi?

Türkiye’nin en hızlı büyüyen sneaker ve spor giyim zinciri olarak 53 farklı ildeki 150 mağazamız, geniş bir koleksiyon seçkisi sunan online sitemiz ve mobil alışveriş uygulamamızla Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmak büyük bir başarı ancak bununla yetinmek niyetinde değiliz. Hedefimiz, uluslararası pazarda da önemli bir oyuncu olmak. Bu amaçla ilk yurtdışı IN STREET mağazalarımızı geçen yıl Gürcistan ve Ukrayna’da açtık. Yakın gelecekte ise öncelikli olarak bölgemizde yaygınlaşarak; CIS ülkeleri, Kuzey Afrika ülkeleri, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Doğu Avrupa’ya açılmak ve başarılarımızı buralara da taşımak amacındayız.
Yurt dışında nasıl bir yapılanma planlıyorsunuz?
Hedef pazarlarımızda Türkiye’de başarıyı yakaladığımız omni-channel ekosistem ile mağazalaşma başta olmak üzere büyümeyi planlıyoruz. Son yıllarda müşteri memnuniyetimizi en üst seviyede tutmak için operasyonlarımızı omni-channel bir ekosistemde yürütüyoruz. Bu sebeple yurt dışında mağaza açtığımız lokasyonlarda online ve offline kanalları entegre biçimde yöneterek omni-channel yapımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz.

Pandemi sürecinde ağırlıklı olarak e-ticaret ilgi görse de mağazalarınızla da öne çıktınız. Bu yıl ne kadar ziyaretçi ağırlamayı planlıyorsunuz?
Evet, IN STREET mağazalarımız da büyük ilgi görüyor. Mağazalarımızın yıllık ziyaretçi sayısı 2019’da 32 milyona ulaşmıştı. 2022’de bu sayıyı 40 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Mağaza metrekarelerimizi de artırarak flagship mağazalar açmaya devam edeceğiz. Mağaza alanlarımızı ortalama 200 metrekareden 400 metrekare seviyesine çıkardık. Bu atağımızla spor tekstil koleksiyonlarının mağazalarımızdaki ağırlığını arttırdık. 500 metrekare üzerindeki mağazalarımızda konseptimize uygun olarak yeni markaları hem ayakkabı hem de spor giyim koleksiyonlarını müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz.

TRANSPARAN EKRANLI VİTRİNLER

Özellikle yeni mağazalarınızla oldukça ilgi çektiniz. Bu mağazalarda nasıl bir mimari yapı ve dekorasyon belirlediniz?
Son olarak 150. Mağazamız olan İstinyePark’ta hayata geçirdiğimiz yeni mağaza konseptimizde, gelişen teknolojiyi her bir metrekaresine entegre etmeye çalıştık. Müşterilerimizi transparan ekranlı vitrinlerimizle karşılıyoruz. Giriş bölümünde kolondan zemine uzanan ve müşterilerimizin üzerinde gezebildiği bir ekranımız var. 27m²’lik bir alana sahip olan bu podyum, arka tarafta ışıklı yüksek başka bir podyuma kadar uzanıyor.  Burada markalar ile iş birliklerini ya da öne çıkaracağımız ürünleri tüketicilerimizle görsel bir şölen eşliğinde buluşturuyoruz. Müşterilerin dinlenme, bekleme alanı olarak kullanabilecekleri bir kahve, oturma alanımız da var. Transparan ekranlardan oluşan vitrinler, arttırılmış gerçeklik platformları ve ekran kaplı kolon ve zemin uygulamaları ile kreasyonlarımızı çok daha fazla ön plana çıkarıyoruz. Ayrıca bisiklet, kaykay gibi sokağın ritmini tutan aksesuarlar ile zenginleştirilmiş duvar tasarımları ve ilham veren grafiti çalışmaları da konseptimizi destekleyen unsurlar oluyor. Omni-channel hizmet anlayışımızla mağazalarımızda omni-corner alanları düzenledik. Bu alanlarda müşterilerimizin iade ve değişim işlemlerini sıra beklemeden gerçekleştirmelerine olanak sağlarken, “Tıkla Gel Al” seçeneğimizle online olarak alışverişini tamamlayan müşterilerimizin ürün teslimatlarını mağazamız içerisinden yapabiliyoruz. Tüm bunların yanı sırada mağazalarımızda aradığı ürünü ya da numarayı bulamayan müşterilerimiz için talep ettikleri ürünlerin gönderimlerini istedikleri adrese sağlıyoruz.



‘SPORTİF YAŞAM TARZI YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR’

Yakın gelecek için hedefleriniz nelerdir?
IN STREET bizim için spor giyim tarzını benimsemiş müşterilerimize ulaştığımız çok önemli bir kanal. Pandemi ve sonrasında sportif yaşam tarzı her alanda yükselişini sürdürüyor. Sağlık, rahatlık ve konfor öne çıkan trendler. Spor ayakkabılar, spor kıyafetler, aksesuarlar artık yalnızca hafta sonları dolaptan çıkan koleksiyonlar değil. Hafta içinde de işe giderken ve sosyal hayatın içinde spor ayakkabılar ve kombinler çok daha fazla tercih ediliyor. Biz bu ihtiyaca doğrudan hizmet ediyoruz. Müşterilerimize hayatlarının her anında keyifle, şıklığından, konfor ve rahatladığından ödün vermeden kullanabilecekleri ayakkabıları ve tekstil koleksiyonlarını çok geniş bir marka ve çeşit yelpazesinde sunuyoruz. Bu doğrultuda ilerlemeye; mağaza ve e-ticaret yatırımlarımızı artırırken, marka iş birliklerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde mağaza trafiğimizi 40 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 2022 içerisinde 50 yeni mağaza açarak ciro hedeflerimizde 1,5 milyara ulaşmaya planlıyoruz. Orta vadede çok ciddi bir büyüme planı üzerinde çalışıyoruz. Hem yurt için hem de yurt dışında açacağımız mağazalarımız ile 2025 yılında 400 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. IN STREET mağazalarımızın konsepti ve müşterilerimizi sunduğumuz deneyimi sürekli olarak geliştirmek için de çalışmalarımıza devam edeceğiz.