03 Eylül 2021

SOKAK VE HAYATLA İÇ İÇE BOYNER CADDE AÇILDI

1998 yılından bu yana Şaşkınbakkal’da bulunan mağazası ile keyifli alışverişin ve Bağdat Cadde’sinin buluşma noktası olan olan Boyner, Erenköy’deki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. “Hayatı büyük yaşa, cesur yaşa” mottosu ile açılan Boyner Cadde yenilikçi konsepti, barındırdığı ilklerle perakende sektöründe bir dönüm noktasına imza atıyor. Toner Mimarlık tarafından tasarlanan Boyner Cadde, deneyim odaklı mağazacılığı teknoloji, sanat, sürdürülebilirlik ve sporla buluşturuyor.Koşulsuz müşteri mutluluğu teknolojilerini ve müşteri deneyimini odağına koyan Boyner, Erenköy’de açtığı  5 bin metrekare alana yayılan, 5 katlı mağazası ile geleceğin deneyim mağazacılığını İstanbul’a getiriyor. Beş duyumuzun ötesine hitap eden teknolojiyi yaratıcılıkla harmanlayan ve tüketici deneyimini yaşam deneyimi haline getiren Boyner Cadde, “minimum atık, minimum israf” ve “maksimum mutluluk” hedefliyor. Müşterilerine sürdürülebilir, doğa dostu, yaratıcı, yenilikçi, samimi, doğal bir atmosfer ve sporla iç içe yaşam alanı sunuyor. Boyner Cadde, Boyner’in halihazırda sunduğu dinamik ve yenilikçi ürünlerle birlikte bu mağazaya özel yeni marka ve koleksiyonları çok özel bir ortamda moda severlerle buluşturuyor.

Tüketicilerin beklentilerine göre tasarlandı

Boyner’in yeni mağazası yaşamın akışı ve İstanbul’un dinamizmiyle iç içe bir deneyim fırsatı sunuyor. Mağaza ziyaretçilerine sokakla, hayatla iç içe, doğal ve hayatın akışıyla uyumlu olduğu gibi sürprizlerle dolu bir hareket alanı açıyor. Zamanın ruhuna uygun, sıcak bir ortam, konforlu bir alışveriş ve yaşam deneyimi vadediyor.
Mağaza “mükemmel dekore edilmiş ve ışıklandırılmış” mağazacılık kalıplarını yıkıyor. En doğal haliyle yaşayan, öğrenen ve öğrendikçe gelişen, kendini yenileyen, üretimin 7/24 devam ettiği bir yaşam alanı yaratıyor, kendini gizlemiyor, tüm çıplaklığı, doğallığı ve samimiyetiyle dostane bir ortam sunuyor. Sunduğu interaktif, orijinal, beklenmedik ve güvenilir alışveriş ve yaşam deneyimiyle misafirlerini özel ve evinde hissettirmeyi başaran Boyner Cadde, gündelik hayatın küçük detaylarını heyecan verici, keyifli, zengin ve unutulmayacak “anılar” haline getiriyor.
Global trendler, tüketicilerin değişen beklenti ve alışveriş alışkanlıkları merkeze alınarak tasarlanan Boyner Cadde, aynı zamanda sokak sanatçılarına, sporculara, gençlere ve foodie’lere kendilerini ifade edebilecekleri dev bir platforma dönüşüyor. Dış ve iç dizaynında graffiti sanatçılarına alan açan mağazada, dış cephede dev bir LED ekran, mağaza içinde ise biri 6 metre ve diğeri ise 14 metre uzunluğunda iki dijital ekran yer alıyor.  Bu ekranlar, yeni medya sanatçıları Decol’ün yaşayan enstalasyonlarına ev sahipliği yapıyor.
Dış cephesi Mural İstanbul’un graffiti sanatçılarına tuval olan mağaza aynı zamanda  kendini keşfetmek isteyenler için yepyeni kapılar aralıyor. Sokakla iç içe olan ve sokak  sanatını perakendeyle buluşturan Boyner Cadde, aynı zamanda Deniz Sağdıç’ın atık denimlerle yaptığı tablo ve oturma grubunu, ünlü ressam Mehmet Sinan Kuran’ın muhteşem renk ve detaylar barındıran eserinin yanında Gürat Öztürk’ün maksimal origami tasarımlarını doğal ve çabasız bir şekilde bir araya getiriyor.

Çatıdaki güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek

Doğallığın, samimiyetin ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu mağazada doğa dostu bir mimari tasarım göze çarpıyor. Mağazada eski malzemelerin ileri dönüştürüldüğü, atıkların geri dönüştürülerek yeniden kullanıldığı, israfın ve karbon ayak izinin minimuma düşürüldüğü bir altyapı bulunuyor. Döngüsel ekonomiyi destekleyen ileri dönüşüm metodlarının yer aldığı yeni mağazada Boyner depolarındaki ticari değerini kaybeden denimler Deniz Sağdıç’ın dehası ve becerileriyle sanat eserlerine, koltuk, lambader, sehpa ve halı gibi fonksiyonel enstalasyonlara dönüştürüldü.
Karbon ayak izini, kullandığı doğal kaynakları ve atık miktarını minimuma indirmeyi amaçlayan mağazada havalandırma ve yağmur suları arıtılarak mağaza içindeki rezervuarlarda ve kısa bir süre sonra mağazanın arka bahçesinde hayat bulacak dikey tarım faaliyetlerinde kullanılacak. Boyner Cadde ayrıca, çatıya yerleştirilen güneş panelleri ile kendi elektriğini üretecek.
“Hayatı büyük yaşa, cesur yaşa” mottosu ile açılan Boyner Cadde sporu da büyük yaşamaya davet ediyor. Mental ve fiziksel sağlık için sporun önemiyle ilgili farkındalık yaratmak isteyen Boyner, Boyner Cadde’de düzenleyeceği farklı spor etkinlikleri ile Bağdat Caddesi’ne hareket ve enerji katacak. Sporu sürdürülebilirlikle de buluşturan mağazada yaşam ve deneyim alanlarında pedal çevirdikçe elektrik üretimi yapan iki adet bisiklet bulunuyor. Misafirler bu bisikletleri kullanarak bir yandan hareket ederken diğer bir taraftan telefon şarj edebilecek.

Eren Çamurdan: Yaşam alanı tasarlamak istedik

Boyner Cadde ile geleceğin mağazacılık konseptini hayata geçirdiklerini belirten Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan sözlerine şöyle devam etti: “Müşteri deneyimini en öne koyan Boyner Cadde’de “geleceğe dönüyor”, geleceğin deneyim mağazacılığını bugüne getiriyoruz.  Boyner Cadde’nin hem bizim için hem de perakende sektörü için bir milat olduğunu düşünüyoruz. Doğa dostu, sürdürülebilir bir yaklaşımla birlikte teknoloji, sanat ve sporu  odağına alan Boyner Cadde ile sadece bir mağaza değil, sokakla iç içe yaşayan samimi bir yaşam alanı tasarlamak istedik. Burada misafirlerimize içten ve doğal bir ortamda iyi zaman geçirirken yepyeni deneyimler edinme fırsatı yaratıyoruz. Boyner Cadde’yi Bağdat Caddesi’nin doğal bir uzantısı haline getiriyor, sınırları kaldırıyor, böylelikle perakendeyi sürdürülebilirlikle, teknolojiyle, sanatla, sporla, sohbet ve eğlenceyle buluşturuyor, misafirlerimizi samimi bir ortamda ağırlamayı hedefliyoruz. 23 yıllık Bağdat Caddesi sakini olarak Boyner Cadde’nin yeni yerinde ve çığır açan bu yepyeni konseptiyle müşterilerimiz ve Boyner arasındaki duygusal bağı derinleştireceğine yürekten inanıyoruz.”


Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan


MAĞAZA İÇİNDE 4 HOLOGRAM VAR, MİSAFİRLER BİSİKLETE BİNİH ÜRETİLEN ELEKTRİKLE TELEFON ŞARJ EDEBİLİYOR

• Teknoloji, sanat, sürdürülebilirlik, deneyim odaklı mağaza Toner Mimarlık tarafından tasarlandı.
• 5 bin metrekare alana yayılan 5 katlı mağazanın dekorasyonu 118 gün sürdü.
• Boyner Cadde’nin toplamda 1800 metrekare olan 4 cephesi Mural İstanbul sanatçılarının graffiti eseriyle donatıldı.
• Mural İstanbul’dan altı sanatçı Boyner Cadde’nin 4 cephesinde yer alan graffiti tasarımı için  220 saat çalıştı. 
• Ressam Mehmet Sinan Kuran kendine özgün minyatür eskizlerini ekibiyle birlikte 2 hafta gibi kısa bir sürede bir kolona resmetti.
• Atık malzemeleri sanatla buluşturan Deniz Sağdıç tarafından tasarlanan iki tablo, 4 koltuk, 1 sehpa, 1 halı ve 1 lambader için 350 adet defolu atık denim pantolon kullanıldı.
• Origami sanatçısı Gürat Öztürk devasa büyüklükteki 15 adet çiçekle mağazanın görsel düzenlemesine renk kattı.
• Binada bulunan dijital ekranların toplamı alanı 292 metrekare ediyor. Mağaza galeri boşluğunda yer alan dijital ekranın yüksekliği 14 metre. Binanın dış cephesinin 2 yanını dönen ekranın toplam genişliği 40 metre, yüksekliği 3,85 metre, -1. kattan zemin kata uzanan monolitin yüksekliği ise 6 metre.
• Bu ekranlar için Decol sanatçıları tarafından tasarlanan ve “yaşayan enstalasyonlar” olarak adlandırılan dijital sanat eserleri doğadan ilham alıyor. Dış cephde yer alan ekrandaki eser dünyamızın ana oksijen kaynağı olan okyanus dünyasını anamorfik 3D teknolojiyi kullanarak yansıtırken mağaza içinde yer alan monolit ekranı ise varoluşu temel alarak ve izleyicilerin hareketleri ile etkileşime geçerek sonsuz olasılıkla dört farklı evreyle hayat buluyor. Mağazanın dört katını kaplayan 14 metre yüksekliğindeki dikey ekranda ise her mevsim değişecek olan ve Türkiye’nin endemik bitkilerinden oluşan bir seçki ile sanal ortamda yaşayan gerçek üstü bir doğa eseri yaratıldı. Türkiye’de ilk defa kullanılan bir teknoloji ile eser, hava durumu verilerini anlık olarak alarak güneşin ve rüzgarın Kadıköy’deki anlık değişimlerine göre dönüşecek.
• Pet şişeler binanın bir duvarında hayat buldu. Bu çok estetik ve ileri dönüşümü gözler önüne seren duvar için yaklaşık 1500 adet pet şişe kullanıldı.
• Satış değeri olmayan yaklaşık 1000 adet ürün oturma grubu olarak ileri dönüştürüldü. Bunlar dışında mağazada kulanılan diğer oturma grubu, stant gibi malzemelerin yüzde %50’si ileri dönüştürülerek hazırlandı.
• Havalandırma ve yağmur sularını arıtarak yeniden kullanan Boyner Cadde bu yöntemle yılda 15 ton su tasarrufu hedefliyor.
• Sürdürülebilirlik odaklı tasarlanan mağazada yer alan güneş enerji panelleri ile binanın elektriğinin yaklaşık yüzde 10’u karşılanacak.
• Mağaza içinde 4 adet hologram yer alıyor.
• Doğa dostu bir yaklaşımı odağına alan Boyner Cadde’de kağıt POP’ler yerine dijital POP kullanılıyor.
• Mağazanın outdoor bölümünde bir tane soğuk oda yer alıyor. Outdoor ürünlerin performansını deneyimleyebilmek için hazırlanan oda alınan ürünlerin  performansının ölçülebilmesi için -20 dereceye kadar soğuyabiliyor.
• Boyner Cadde’de yer alan iki bisiklet ile hem spor yapmak hem de elektrik üretmek mümkün. Üstelik misafirler üretilen elektrikle telefonlarını şarj edebiliyor.
• Mağazada bulunan 2 adet retro oyun makinesi alışverişe nostaljik bir mola verdirtiyor.
• Hijyen kurallarının maksimum seviyede uygulamada olduğu mağazada tuvaletler temassız. Mağazada bir de bebek odası yer alıyor.
• Misafirlerin rahat alışveriş yapabilmeleri için emanet dolapları bulunuyor.
• Kadın, erkek, çocuk, aktif spor, outdoor, denim, ayakkabı, çanta, kozmetik, aksesuar ve ev kategorilerine ev sahipliği yapan mağazada 200’e yakın markanın 100 bine yakın ürünü yer alıyor.