30 Ağustos 2021

İSTİNYEPARK İZMİR EKİM AYINDA AÇILIYOR

İzmir'in Balçova ilçesi Üçkuyular mevkiinde konumlanan, alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve şehir parkından oluşan İstinyePark İzmir, Ekim ayı başında kapılarını açıyor. Projenin ortakları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun’un daha önce 2 milyar TL’lik bir yatırımla hayata geçirileceğini duyurduğu proje, İzmir’e yapılan ikinci en büyük özel yatırım olarak nitelendiriliyor.  5 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan İstinyePark İzmir’in İzmir ve çevre illeriyle Ege Bölgesi’nin alışveriş, yeme içme ve eğlence merkezi olmayı ve bölge turizmine de önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.
İstinyePark İzmir’de tüm gelir gruplarını kucaklayan, tüketicilerin aradığı tüm yerli-yabancı markaları barındıran ve günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mağaza karması yer alacak. Louis Vuiton, Gucci ve Prada gibi dünya devi lüks markaları ilk kez İzmirliler’le buluşacak. Beymen, Vakko, Hugo Boss, Rolex alışveriş merkezindeki diğer önemli markalar olarak öne çıkıyor. İzmir’in ılıman iklimi ve yaşam tarzından hareketle açık havada oturumu olan restoran ve kafelere ağırlık verilirken 80 bin metrekare kiralanabilir alanın yüzde 90’ kiralandı. Yüzde 5’lik kısım özellikle açılış sonrasına bırakıldı.

Bölgesel markalar ve lezzetler de olacak

İstinyePark İstanbul’u marka haline getiren ve diğer AVM’lerden farklılaştıran tüm ayrıştırıcı unsurlara İstinyePark İzmir projesinde de yer verildi. İçine araçlarla girilebilen, uluslararası markaların, kafe ve restoranların yer aldığı lüks alışveriş caddesi ve meydan; gün ışığı altında, geniş ve ferah alanlardan oluşan iç mekân alışveriş caddeleri; yerel ve geleneksel esnafa ve lezzetlere yer veren Pazar Yeri İstinyePark İzmir’de de yer alacak. İstanbul’daki markaların da büyük bölümü İzmir’de olacak. Bunlara ek olarak Ege Bölgesi’nin güçlü markaları ve lezzetleri de İstinyePark İzmir’de konumlandırıldı. Ferdi Baba, İmren Alaçatı, Dönerci Vedat, Lime Alaçatı bu markalardan bazıları… Yerel saat ve mücevher markaları da alışveriş merkezinde müşterileriyle buluşacak.



Zafer Yıldırım (solda) ve Zafer Kurşun, projeyi tanıttıkları bir toplantıda yatırım bedelinin 2 milyar TL olacağını ifade etmişlerdi.