30 Ağustos 2021

MALEZYALI MR. D.I.Y ’DAİMA UCUZ’ SLOGANIYLA GELİYOR

Malezyalı ev geliştirme zinciri Mr DIY Türkiye’ye geliyor. 2005 yılında kurulan ve Malezya dahil 8 ülkede 1537 mağaza ile faaliyetlerini sürdüren Mr. D.I.Y., bu yıl Türkiye ile birlikte İspanya ve Polonya pazarlarına da girmeyi planlıyor. “Daima düşük fiyat” sloganıyla faaliyet gösteren ve geçen yıl 600 milyon dolara yakın ciro yapan şirketin Türkiye’de ilk mağazasını Ekim ayında açacağı ifade ediliyor. Türkiye, Malezya borsasında işlem gören şirketin kendi bölgesi dışındaki ikinci pazar olacak.
Mr. D.I.Y., Malezya dışında Brunei, Kamboçya, Tayland, Filipinler, Singapur, Endonezya ve Hindistan’da mağazaları bulunuyor. 11 binin üzerinde kişiyi istihdam eden Mr. D.I.Y., geçen yıl 18 binden fazla ürünü 80 milyon müşterisiyle buluşturdu.

İki farklı markası daha var

Mr. D.I.Y.’ın yine düşük maliyetli ürünleriyle hizmet veren Mr Dollar ve Mr Toy olmak üzere iki markası daha bulunuyor. Bu markalardan Mr. Dollar yiyecek, içecek ve ev ürünleri satıyor. Çikolata, şekerleme, atıştırmalık ve bisküvi ürünlerinin satışta öne çıktı Mr. Dollar, Ağustos 2020 yılında kuruldu. Bu yıl 50 yeni mağaza açma hedefi var.
Mr. Toy ise şirketin çocuk konseptinde hizmet veren markası. 2019 ılında ilk mağazasını açtı, bu yıl 25 yeni mağaza açmayı hedefliyor.