24 Kasım 2020

EZEM HOME PANDEMİDE CİROSUNU 5'E KATLADI

İş kadını Meltem Demir, 1,5 yıl önce kurduğu www. ezemhome.com.tr ile her eve girmeyi hedefliyor. Züccaciyeden ev tekstiline her bütçeye uygun ürünleri uygun fiyata tüketiciyle buluşturan Meltem Demir, pandemi sürecinde onlina satışların patladığını ve pandemi sonrasında da bu artışın süreceğini söyledi.

Aylık 3 milyon TL’lik bir ciroya ulaşan Ezem Home’un hedefi kendi web sayfasından kaliteli ürünleri uygun kampanyalarla daha fazla müşteriye ulaştırmak.

Türkiye'nin elektrikli küçük ev aletleri konusunda lider markalarından olan Sinbo'nun kalite kontrol süreçlerinin başında olan iş kadını Meltem Demir, uzun yıllar eski evleri alıp çatal bıçağına kadar yenileyerek sattı. Demir, 1,5 yıl önce Ezem Home markasıyla e-ticaret sitesi kurdu ve ev dekorasyon ürünlerini müşterileriyle buluşturdu. Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi platformlarda yer alan, tekstilden küçük ev aletlerine, zücaciyeden kişisel bakıma binlerce ürünü müşterilerinin beğenisine sunan Meltem Demir, her keseye uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Pandemide 5 kat fazla paket gönderiyor

Pandemi sürecinde online alışverişte patlama yaşandığını, pandemi sonrasında da bu artışın süreceğini belirten Meltem Demir, Ezem Home’un da bu çerçevede ciddi bir yol aldığını vurguladı. Meltem Demir, “Türk insanı pandemide online alışverişe yöneldi. Çaydan deterjana tüm ihtiyaçlarını online yapmaya başladı. Bu da satışlarda çok ciddi artışlara neden oldu. Ezem Home’dan örnek vermem gerekirse; pandemi öncesinde

günde 500 adet paket siparişi çıkıyorsa pandemi sürecinde 2,500 pakete çıktı. Online yöntemiyle Ezem Home’da ürünlerde karşılaştırma fırsatı sunduğumuz için rakiplerimize göre bir adım öne çıktık” diye konuştu.
Meltem Demir, pandemi sürecinde en çok aksesuarların talep gördüğünü, yapay çiçeklerle balkon ve bahçe dizaynına yönelik ürünlere talebinin arttığını da ifade etti. Yaz aylarının ardından Eylül ayından bu yana alışveriş trafiğinin yeniden yükseldiğini anlatan Demir, “Yaz döneminde demonte mobilyalara ilgi de arttı. Bu dönemde çok amaçlı raflar, çekmeceli çocuk dolapları, ayakkabı dolapları, kiler dolaplarının satışlarında artış oldu. Pandemi bitince de online satış bitmeyecek ve daha da büyüyecek” dedi.

Amaç her eve girmek

E-ticarette rekabetin yoğunluğuna da değinen Meltem Demir, Ezem Home olarak nasıl fark yarattıklarını şöyle anlattı: “Bizim en önemli farkımız üretici olmamız. Bu sayede fiyat avantajı sunabiliyoruz. Stok gücümüz de fazla olduğu için trendyol, n11, hepsiburada gibi platformların tercihi oluyoruz. Ayrıca kadın girişimci olmanın avantajı var. Kadın gözüyle zevkli ürün seçince tüketicinin tercihi doğal olarak size yöneliyor. Geniş ürün yelpazemiz de bizi öne çıkarıyor. Fiyat politikamızı da her zaman uygun tutmaya dikkat ediyoruz. Kar amacı gütmüyoruz, amacımız her eve girebilmek. Bir yalıya da bir gecekonduya da ürün satabilen bir marka yaratmaktan mutluyum. Kaliteli ve zevkli olduğu için yalıya, kredi kartına taksit yaptığım için gecekonduya satabiliyoruz. Ayrıca kapıda ödeme sistemi de kadınlar tarafından çok tercih ediliyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bayanların kredi kartı yok. Görüp satın almak hoşlarına gidiyor. Kapıda ödeme bu bölgelerde tercih sebebi olmamızı sağlıyor.”

Yerli üretim de yaptırıyor

Ezem Home adını Meltem Demir ve çocukları Emir, Elif ve Zeynep’in baş harflerinden alıyor. Ezemin kelime manası ise TAHT...Ezem Home’da ev aksesuarları ve dekorasyon üzerine ürünlerinin satışı yapılıyor. Youtube kanalından işlerini anlatan videolar da çeken Meltem Demir iş dünyasında başarılı grafik çizmeye devam ediyor ve adından sıkça söz ettiriyor. Ev aksesuarından çok sofra ve mutfak ürünleri çok beğeniliyor ve satılıyor. İthal ve yerli ürünlerimin çeşidini arttıracağım. Son dönemde emaye yeniden moda oldu. Emaye çaydanlıklar, tabakları yok satıyor.

Ezem Home’un ürün yelpazesinde züccaciye, çay setleri, tuhafiye, ev tekstili, elektronik aletler, dekoratif çiçekler, kişisel bakım ürünleri, pişirme ürünleri, dekoratif yastıklar gibi farklı kategoriler bulunuyor. Ezem Home, ithal ürünlerin yanı sıra yerli üretim de yaptırıyor.

EZEM TEKSTİL ile portföyü genişletecek


Mağaza açmayı hiç düşünmeyen Meltem Demir, önümüzdeki dönemde yeri ürünlerle portföyünü geliştireceğini anlattı. Demir, şöyle devam etti: “Masa örtüsü, yatak ve pike takımları gibi ev tekstili ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Önümüzdeki dönem ise perdeler, yastık, yorgan, çarşaf gibi ürünlerle bu kategoriyi geliştireceğiz.