06 Nisan 2020

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN BÜYÜK BİR ŞEY YAPMIYORUZ’

Farklı menüleriyle İstanbul’un her noktasında kapıya yemek servisi hizmeti veren Meal Box, hijyen ve güvenlik önlemlerini en üst düzeyde yerine getirerek, sağlık çalışanlarının taze sıcak yemek ihtiyacını karşılıyor. Meal Box Kurucu ortağı ve CEO’su Murat Demirhan, "Tüm süreçlerini kendisi yöneten bir şirketiz. Meal Box olarak yemek pişirdiğimiz alandan servis ve teslimata kadar tüm süreçlerde uyulması gereken hijyen ve güvenlik kurallarına uygun olarak hizmet veriyoruz. Korona virüsü nedeniyle ek olarak çalışan tüm personelimizi araçlarla evlerden aldırıp çalışmaya başlamadan evvel her gün belli aralıklarla dezenfekte edilmesini sağlıyoruz" diyor.

‘Hastaneler de kendi önlemlerini alıyor’

Şu anda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görev yapan nöbetçi yoğun bakım ekibinin akşam yemeklerini ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis birimi çalışanlarının yemeklerini temin ettiklerini söyleyen Demirhan süreci şöyle anlatıyor: "Sıfır risk taşıyacak şekilde pişirilen yemekler el değmeden özel kaplara konularak ve yine müşterilerle temas etmeksizin kapılarına teslim ediyoruz. Bu süreçte yemekleri taşıyan araçlarımızı da sürekli olarak ilaçlatıyor ve özel olarak dezenfekte ediyoruz. Yemek desteği verdiğimiz iki hastanemize de bu bilgiyi verdik. Ancak yine de hastaneler de kendi güvenlik önlemlerini alıyorlar. Örneğin Cerrahpaşa Hastanesi’ne gitmeden önce her gün mutlaka yarım saat öncesinde hastane müdürüne bilgi veriyoruz. Özel giyimli bir görevli bizi kapıda karşılıyor, içeri alınmıyoruz. Aldığımız bilgiye göre görevli tek kullanımlık olan bu kıyafeti atıyor."

‘Bu dönemde bize ihtiyaç var’

Bazı yemek firması kuryelerinin hastanelere teslimat yapmak istememesiyle ilgili konuşan Demirhan, yeni dönemde hem kendi çalışanlarının hem de müşterilerin sağlığı için teslimatları temassız şekilde gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, şöyle devam ediyor: "Bu dönemde bize ihtiyaç var, korkuyla panikle hareket ederek bu ihtiyacı yok sayamayız. Sağlık çalışanlarımızın bizler için yaptıklarından daha büyük bir şey yapmıyoruz. Hastanelere yemek servisi yapmaya başlamadan önce zaten yemek konusunda bazı sıkıntılar yaşandığı bilgisini almıştık. Sorun yemek olmaması değil, onların yemek için zamanlarının olmamasıydı. Yemekhaneye inecek vakti olmayan sağlık çalışanları için isteksiz ya da gönülsüz olmamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Aksine tüm önlemlerimizi tedbirlerimizi alıp, bu konuda daha hırslı, daha üretken, daha yararlı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."