03 Nisan 2020

İSPANYOL PERAKENDE DEVİNDEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

İspanyol perakende devi El Corte Ingles'ın Türkiye, Mısır, İsrail, Ürdün ve Türkmenistan için Giyim ve Aksesuar kategorilerinden sorumlu Ürün ve Satın Alma Müdürü Pedro Casero, gelen yardımlar için Türkiye’ye teşekkür notu yayınladı. Casero, kişisel hesabından yardım kolileriyle birlikte ‘From Turkey to Spain!!! Thanks!!!’ notunu paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemesi Etimesgut Askeri Havaalanı'nda askeri kargo uçağıyla İspanya’ya gönderilmişti.
 
Dünyada koronavirüsten (en fazla etkilenen ülkelerden olan ve aynı zamanda salgının Avrupa'daki merkez üssü haline gelen İspanya 
Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” sözü ve “Türkiye’den İspanyol halkına sevgilerle” ifadeleri yer almıştı.