21 Ocak 2020

KUTAY KARTALLIOĞLU, PERAPOST’A KONUŞTU

2019 yılında ‘Yeni Nesil Marketçilik’ vizyonuyla dijital altyapısını güçlendiren ve tamamlayan CarrefourSA, yeni yıla hızlı başlıyor. CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu SAP Hybris Ecommerce ile gelen zengin promosyon sistemi ve etkin e-ticaret yönetimi olanaklarından faydalanarak müşterilerine daha iyi bir hizmet anlayışı sunmaya başladıklarını söyledi. Kartallıoğlu, “Altyapı yatırımlarımızı tamamladıktan sonra online alışveriş platformumuz Carrefoursa. com ve CarrefourSA Online Market mobil uygulamamız ile trafiğimizi yüzde 100’ün üzerinde, satışlarımızı da yüzde 101 artırıp aylık 35 binin üzerinde sipariş alır hale geldik. Böylelikle geçen sene toplam net satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 101’in üzerinde büyüme sağladık. Aylık ortalama 4 milyon ziyaretçimize CarrefourSA kalitesini ulaştırıyoruz” bilgilerini verdi. Odağında e-ticaret var Dijitalleşen dünyada yükselen trend e – ticarete odaklanırken, farklı platformlardaki erişilebilirliklerini artıracaklarını anlatan Kartallıoğlu, “2020’de büyüyen bir CarrefourSA olacağız, e-Ticaret ve öz markalı ürünler odağımızda olacak. Artık bulundukları yerlerde vazgeçilmez olan Lezzet Arası restoranlarını artıracağız” dedi

100 yeni market

Kutay Kartallıoğlu, 2020 için çok umutlu olduklarını belirtirken, büyüyen bir CarrefourSA hedefiyle; 100 yeni market yatırımına imza atıp, 4 yeni Lezzet Arası restoranı açacaklarını ifade etti. Bugün 52 şehirde toplam 630 marketle günde 500 bin müşteriye hizmet verdiklerini kaydeden Kartallıoğlu, Türkiye’de perakende sektörünün de büyümeye devam ettiğini söyledi. Kartallıoğlu, şu bilgileri verdi: “Perakende sektörü, hem TÜİK hem de TAMPF tarafından açıklanan istatistiklere göre büyüme kaydetti. Yılın ilk 3 çeyreğinde ciro bazında yüzde 5 büyüme kaydeden perakende sektörünün lokomotifi, yüzde 6’lık büyüme oranıyla gıda olurken, gıda dışı pazarın büyüme oranı yüzde 2 seviyesinde seyretti. İstihdam açısından baktığımızda gıda pazarı, yüzde 5’lik bir değişime sahip, metrekarelerin değişimi açısından da yine gıda pazarı yüzde 7’lik bir gelişim göstermiş görünüyor. Dolayısıyla 2019 karnesi olumlu diyebileceğimiz sektörümüzün 2020 karnesi de olumlu bir seyir izleyecektir.”

Alışveriş, ülkeler arası sınırları kaldırdı

Kutal Kartallıoğlu, e-ticaret pazarının 2018’de  yüzde 42 büyüme ile 59,9 milyar liralık hacme ulaştığını anlatırken, 2014-2018 yılları arasında sektörün ortalama yıllık büyüme hızının ise yüzde 33 olduğunu söyledi. Kartallıoğlu, “Türkiye’de toplam perakende pazarında online işlemlerin oranı yüzde 5,3 olarak belirlenirken, gelişmiş ülkeler ortalaması yüzde 11,1 ve gelişmekte olan ülkeler ortalaması ise yüzde 5,9 olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla ülke olarak bu yıl, yepyeni bir rekora imza atmış olabiliriz…Alışveriş ile ülkeler arası sınırlar kalktığı için rekabet de kazanç odaklı olarak, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ilerliyor. Bu ilerleme, ülkemize de yansıyor. Biz de bu süreci yakından takip ediyor, daha fazla müşteriye ulaşabilmek ya da müşteriler nezdinde ulaşılabilir olmak adına farklı kanallarla iş birliği yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.