17 Ocak 2020

İŞTE PERAPOST YILIN CEO’SU: MEHMET NANE!

Perapost’un yaptığı ankete göre, ‘Yılın CEO’su Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane oldu. Nane'ye ‘Yılın CEO’su' plaketini Perapost Kurucu Ortağı ve Reklam Grup Direktörü Elçin Gocay verdi.
Nane, ülkelerin gücüne güç katan havacılık sektöründe 2016’dan bu yana önemli işlere imza atıyor. Verimlilik odağında; şirketin dijital temelde büyüme stratejisinin altyapısında da büyük emeği bulunan Mehmet Nane, gücünü ise ekip ruhundan alıyor. Kariyerinin önemli bir kısmında finans, perakende ve teknoloji sektörleri olan Nane, Pegasus’un verimli üretkenlik, filo dönüşümü ve dijital dönüşümünü odağına alıyor.
İletişimin fark yaratacağına ilişkin inancını sıkça paylaşan Mehmet Nane, bir tarafta çalışma arkadaşları, diğer tarafta ise müşteri iletişiminin gücünü yanına alıyor. Pegasus’un filosun yeni nesil çevreci uçaklarla adım adım büyütmesinin temelinde Mehmet Nane ve ekibi var.

Neden Mehmet Nane?

Mehmet Nane, dünyada her sektörün teknoloji altyapısını sürekli yenileyip hazırladığı ‘dijital dönüşüm’ çalışmalarını yakından bilen ve izleyen bir yönetici olarak, stratejisini sürekli bu yönde geliştiriyor. Bu anlamda sadece internet sitesi ve mobil kanalları baştan aşağı yenilemekle kalmayan ekibi, aynı zamanda havaalanı ve uçak içi seyahat deneyiminde de son yılların bütün yeniliklerini kullanıyor. Bu sayede ‘Türkiye’nin dijital hava yolu’ olan Pegasus, altyapılarda robot teknolojileri kullanarak kendi kendini yöneten sistemleri hayata geçiriyor; veriyi değere çeviriyor. Yaptığı işi seven, tüketiciyi odağına alan bir lider olarak Mehmet Nane, önceliğini ‘her zaman doğru ekiple, doğru zamanda, doğru adımlar atmak’ olarak belirliyor. Anlatmayı sevdiği kadar dinlemeyi de seven Nane, bunları kendisi için büyük bir kazanım olarak gösteriyor. Tüm bu başarılarının arkasında ise, ‘olmazsa olmazlarım’ dediği; aile, sağlık, dostları, prensipleri ve hedefleri var! Mehmet Nane, seyahat etmek ve yemek yapmak gibi hobilerine vakit ayırmaktan da büyük keyif alıyor.
Yakından takip ediYor Ekip arkadaşlarıyla sağladığı iletişim kanallarının yanı sıra, Mehmet Nane için odak nokta ‘misafir’ iletişimi. Hedef olarak. misafirlerinin seyahat deneyimlerini sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek olarak belirleyen Nane, bu bakış açısıyla, misafirleriyle yakından ilgilenmeye özen gösteriyor. Nane, misafir geri bildirimlerini takip ederken, zaman zaman birebir iletişimde de bulunuyor.

Mersin: Mutlu çocukluk

Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirip İstanbul’a üniversite okumaya gelene kadar hep Mersin’de olan Mehmet Nane, doğduğu bu kenti, aynı zamanda ‘mutlu çocukluğunun’ geçtiği şehir olarak tanımlıyor. 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Mehmet Nane’nin başarılı geçmişi ise 1988 yılında Türkiye Emlak Bankası’nda başlıyor. Ardından Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli birimlerde görev alan Hane, Demir Yatırım’dan sonra 1997 yılında Sabancı Grubu’na geçiş yapıp ve Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, Sabancı Holding Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Sabancı Holding Genel Sekreterliği’nde sonra 2000-2005 yılları arasında Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 2005-2013 tarihleri arasında Teknosa Genel Müdürlüğü, 2013-2016 yılları arasında CarrefourSA Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Nane,2016 yılının Mart ayından bu yana da Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Cinsiyet eşitliğinin destekçisi

Mehmet Nane, ilerlemenin destekçisi olarak gördüğü sivil toplum kuruluşlarında bugüne kadar aldığı ve devam ettiği görevlerle de alanında fark yaratanlardan. 2013-2015 yılları arasında Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu FAPRA’nın Yönetim Kurulu Başkanı, TAMPF, KMD ve GPD kurucu YK Başkanı olarak görev yapan Nane, TOBB Perakendecilik Meclisi Başkanlığı, TOBB GS1 Türkiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Harvard Business School Türk Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Üyeliği, BÜVAK yönetim kurulu üyeliği görevlerine ise devam ediyor.  Nane’nin odağına aldığı konuların başında ise toplumsal cinsiyet eşitliği geliyor. Bu alanda katkı sağlayabilmek adına çalışmalar yürüten Mehmet Nane, Yanındayız Derneği ve wtech Teknolojide Kadın Derneği’nin kurucu üyesi. Aynı zamanda PWN İstanbul’un oluşturduğu Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleyen CEO’lar Manifestosu kapsamında PWN Eşitlik Elçileri arasına da katılmış durumda.