05 Aralık 2019

CEZA, PERAKENDE GÜNLERİ 2019'DA REKORA İMZA ATTI

Perakende Günleri 2019'un açılışını sabah saat 09.00'da yapan rap müziğin efsane ismi Ceza, tarihin en erken saatte yapılan rap gösterisine imza attı. Ceza sahneden şöyle seslendi: "Şu anda tarihin en erken saatte yapılan rap konserine şahit oluyoruz. Hepimiz tarihe geçtik.Perakendecilerin de ne kadar çılgın olduğunu da görmüş oldum."
Perakende Günleri 2019’un bu seneki yeniliklerinden biri de ‘Uzmanlık Sahneleri’ olurken, perakende sektörü ve ilgili tüm sektörlerin güncel durumunu tartışmak, çözüm yolları üretmek, sektörün geleceğine yön vermek ve sektördeki yenilikleri paylaşmak üzere alanında uzman yabancı ve yerli konuşmacılarla sektör temsilcileri bir araya geldi.

Perakende Günleri 19’da uzmanlık sahneleri…

  Soysal Kurucusu Suat Soysal açılış konuşmasında   şu şekilde konuştu: “Perakende Günleri 19 yaşında.   Büyük bir değişim yaşayarak 19. yaşımızı     kutluyoruz. Bu sene mekân, koltuk, ışık, fuar       değişikliği gibi birçok değişim yaşadık. En büyük   değişim ise herkesin bir arada olması. Yani fuarlar   ve  konferans iç içe… Buna ek olarak programımızı     tamamen değiştirdik. Hep yapmak isteyip     mekândan  dolayı yapamadığımız uzmanlık   sahneleri  bu yılki en büyük yeniliğimiz. Fuar çok   hareketli bir şekilde akıyor. Akış içerisinde bol     etkinliğimiz var. Fuar firmalarımız da arttı. Fuar     firmaları ile yıl boyunca her türlü detayı beraber   paylaştık. 86 kuruluşumuz var. AVM’den teknolojiye, perakendeden hizmet sektörüne kadar tüm firmalar Perakende Günleri 19’da buluştu. 


'2019’da perakende bize güzel şeyler söyledi'

Başkanla 5 Dakika oturumunda konuşan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Alp Önder Özpamukçu dikkat çekici sayılar vererek perakende sektörünü değerlendirdi. 2019’un ilk çeyreğinde perakende sektörünün %5 büyüdüğünü vurgulayan Özpamukçu şu şekilde konuştu: “TAMPF olarak perakendenin nerdeyse tamamını kapsıyoruz. Tabii daha da geliştireceğiz. Bu konuda tedarikçiler, lojistikçiler, servis sağlayanlar olsun istiyoruz. Perakende bize bu yıl güzel şeyler söylüyor. Üçüncü çeyrek itibariyle özellikle reel büyüme %5 olarak gerçeklemiş. %6 ile gıda lider durumda Perakende çalışan sayısında ise %4 civarında artış söz konusu."


Gökyıldırım: Perakende çok ciddi bir dönüşüm içinde

Media Markt İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Perakende çok ciddi bir dönüşüm içerisinde, teknoloji ve internetin hayatımıza girmesiyle, birdenbire çoklu kanallar oluştu. Böylece alışverişin her noktadan yapılabileceğini gördük ve bambaşka bir dünyaya ilerlemeye başladık. Biz de kendimizi müşterinin her türlü talebine karşılık verebilmek için dönüştürerek tüm kanalları pür bir şekilde birleştirdik. Yeni nesil perakendecilikte dört ana başlıktan bahsedebiliriz. İlki, ‘Müşteriyi dinlemek ve ne istediğini anlamak’. Müşteri dinlemek için anketler yeterli değil, sosyal medyada kulağınız olmalı. Çağrı merkezleri ise sorun giderme yeri olarak değil, mesajların dinlenildiği yer olmalı. Biz Türkiye’nin en çok tercih edilen çok kanallı perakendecisi olmak istiyoruz. Skorumuzu 3 yıl içinde 14’ten 50’ye çıkardık. İkincisi ise, ‘Çoklu Kanal’, günümüzün tüketicisi alışverişini istediği yerde istediği şekilde yapıp, teslimatının da istediği yere gönderilmesini istiyor. Üçüncüsü ‘One Stop Shop’, Ürüne dair tüm hizmetlerin tek bir noktadan verilmesini sağlayarak müşterilerimizi memnun edip; devamında tekrar tekrar mağazamıza çekmeyi hedefliyoruz. Dördüncüsü de ‘Big Data Yönetimi’, Ayda 6 milyon kişi mağazalarımıza geliyor ve üretilen milyarlarca veriyi iyi işleyerek tüketicilerimizi iyi tanıyıp hizmetimizi geliştiriyoruz. Doğru ürünleri doğru fiyatlarla doğru sayıda müşterilerimizle buluşturuyoruz.”