30 Ağustos 2021

TÜRK VE ASYA MİSAFİRPERVERLİĞİNİ BOĞAZ'DA BULUŞTURDU

Bu yıl kuruluşunun 50’nci yılın kutlayan Shangri-La Hotels and Resorts, Türkiye’de de Beşiktaş’taki oteliyle faaliyet gösteriyor. Hong Kong ve Singapur’la birlikte grubun dünyadaki en özel 3 otelinden biri olarak gösterilen Shangri-La Bosphorus, Istanbul, kalitesi ve hizmetleriyle rakiplerinden ayrışıyor. Pandemi dönemi boyunca eğitim ve atmosfer yenilemelerinin sonuçlarını almaya başlayan Shangri-La, Bosphorus, Istanbul, Haziran ayından bu yana yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un Genel Müdürü TJ Joulak ile pandemi dönemini nasıl geçirdiklerini ve hangi konulara odaklandıklarını, yılın geri kalanına ve 2022 yılına ilişkin beklentilerini konuştuk.
İstanbul’da lüks otel konusunda ciddi bir rekabet olduğunu kaydeden Joulak, personelleri ve sundukları hizmetlerle fark yarattıklarını söyledi. Joulak, “Shangri-La Group ile otelin ortağı olan Tanrıverdi Ailesi çok mütevazi bir aile ve bu projeye ciddi yatırım yapıldı. Tarzı itibariyle çok keyifli ve İstanbul’un en iyisi olan odalara sahibiz. Elbette şehirde çok 5 yıldızlı otel var ama Shangri-La Bosphorus, Istanbul en iyilerden. Konumu, sunduğu hizmet ve ürünlerinin kalitesiyle misafirlerine Türk ve Asya misafirperverliğini sunuyor. Örneğin biz Türk kahvesi isteyene Türk kahvesi değil en iyi Türk kahvesini veriyoruz” dedi.



Pandime döneminde ğitime öncelik verildi

TJ Joulak, pandemi döneminde en fazla önem verdikleri konunun eğitim olduğunu vurguladı. Haziran ayında personele 1.580 saat eğitim verdiklerini kaydeden Joulak, “Çalışma arkadaşlarımızın motivasyonu bizim için çok önemli. Pandemi döneminde de bu bir numaralı önceliğimiz oldu. Ekibimizin eğitimine odaklandık, onların potansiyellerini ortaya çıkardık ve parlamalarını sağladık. Ayrıca otelimizin atmosferini, restoranlarımızı yeniledik” diye konuştu.

Rusya, Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğulu turist var

Bu çalışmalarının karşılığını aldıklarına da değinen TJ Joulak, şöyle devam etti: “2019 yılının Temmuz-Ağustos doluluk oranlarıyla bu yılı karşılaştırdığımızda daha iyi bir durumdayız. Çok çalıştık, yoğun planlar yaptık. İnanıyorum ki daha iyi sonuçlar göreceğiz. Şu anda yüzde 90 civarında bir doluluk oranı yakaladık. Ortalama satış fiyatlarında da artış gözleniyor. En fazla Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Katar ve Kuveyt’ten turist geliyor. Fransız ve ABD’li turistler de geliyor. Türkiye’den hatta İstanbul içinden de ciddi misafir ağırlıyoruz.”

"Realist planlar yapıyoruz”

TJ Joulak, pandemi yüzünden 2021 yılı bütçesini yaparken realist davrandıklarını anlattı. Joulak, “2022 için de aynı şekilde davranacağız ve planlarımızı ona göre şekillendireceğiz. Dünya ekonomi çevrelerine göre gerçek bir öngörüde bulunabilmek için 2023 yılını beklemek gerekiyor. ‘Pandemi öncesinde 3 ay sonrasına ilişkin tahmin yapmak mümkündü ancak şimdi 1 hafta sonrasını öngöremiyoruz.’Dünyadaki insanların yüzde 50’si aşı olduğunda her şey biraz daha normale dönecek” dedi.

Yeni yatırım planları var

TJ Joulak, proje ortağı Tanrıverdi Ailesi ile grubun çok sağlam ve iyi bir ilişkisi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Tanrıverdi Ailesi, başından beri bu iş birliğine büyük destek veriyor. Bu grubumuz için çok önemli. Türkiye’de örneğin Bodrum’da yine Tanrıverdi Ailesi ile yeni bir yatırım mümkün. Yakın tarihte alınmış bir karar olmasa da Tanrıverdi Ailesi ile birlikte bir proje üzerinde çalışıyoruz."


Grup 100’den fazla oteli yönetiyor

Shangri-La Group, ofis binaları, ticari gayrimenkuller ve rezidansları ile otel ve yatırım amaçlı gayrimenkullerin dünyanın önde gelen geliştiricilerinden, sahiplerinden ve işletmecilerinden biri. Grubun diğer başlıca faaliyetleri, otel yönetimi hizmetlerinin yanı sıra satılık emlak geliştirmeyi içeriyor. Grup şu anda Shangri-La, Kerry, JEN ve Traders markaları altında 75'ten fazla lokasyonda 100'den fazla oteli yönetiyor. Asya'nın en önde gelen ve saygın gruplarından olan şirketin; Avustralya, Bahreyn, Çin, Kamboçya, Endonezya ve Suudi Arabistan'da otel ve farklı alanlarda geliştirme projeleri bulunuyor.

Manzara eşliğinde uluslararası lezzetler IST TOO’da

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un restoranları ve barı, dünya lezzetleriyle misafirlerine özel deneyimler yaşatıyor. Otelin gün boyu hizmet veren restoranı IST TOO; deniz ürünleri, sushi, noodle, makarna gibi tatları içeren farklı yemek seçenekleriyle uluslararası bir deneyim vaat ediyor. Ayrıca Türk mezeleri ve pide çeşitleri, taş fırından lezzetler, kebap çeşitleri ve geleneksel Türk Mutfağı’nın özel tarifleri de restoran menüsünde yer alıyor. Restoranın sofistike atmosferi, Boğaz’ın muhteşem maviliğine bakan şık bir terasla tamamlanıyor.



Shangri-La Bosphorus, Istanbul'u Genel Müdürü TJ Joulak, sektörde 25 yıllık deneyime sahip. Türkiye'den önce grubun Doha'daki otelinde genel müdürlük yapan TJ Joulak, "Türkiye'de olduğum için çok mutluyum" diyor.