15 Mart 2017

PAREX'E TURQUALITY DESTEĞİ!

Parex, bu yıl hem Türkiye’de hem de dünyada yatırım atağına kalkıyor. Bu yıl Turquality ile birlikte  devlet desteğini alan Parex, 2020 yılında global bir oyuncu olarak, 500 milyon TL ciro ile temizlik devi olmayı hedefliyor…
Yerli üretime büyük önem verdiklerini söyleyen Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, “Provel fabrikamıza bu yıl Endüstri 4.0 devrimi ile bütünleşik bir yatırım yaptık, iç pazar ve yurt dışından  gelen taleplere yetişmek ve büyümek için bize çok gereken bir yatırımdı. Yine yeni yatırım programımızda tüm üretim hatlarını el değmeden otomasyon sistemleri aracılığıyla gerçekleştirmek var. Bugüne kadar Parex’e 450 milyon TL yatırım yaptık, bunun büyük bir kısmını da inovatif ürünler geliştirmek için üretim ve arge’ye harcadık” dedi.

Cezayir’e üretim yatırımı...

Yurtdışında da Parex’in önünün çok açık olduğunu vurgulayan Yiğit, şu bilgileri verdi: “Parex olarak şu anda 33 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı itibariyle 50 ülkeye ihracatımızı yayarak Parex’in sınırlarını genişletmek istiyoruz. Özel olarak yatırım yapmayı planladığımız coğrafyalar var. Bunların başında Cezayir geliyor. Cezayir ve Ürdün’de pazar lideriyiz. Bu nedenle o bölgedeki yerli partnerimizle üretim yatırımı yapmayı bu yıl içinde planlıyoruz. Cezayir’de bu yatırımı gerçekleştirecek olmamızın bir nedeni de Batı Afrika pazarına açılma isteğimiz. Tüm Afrika Kıtası düşünüldüğünde Senegal, Gana gibi alım gücü yüksek, pazarın henüz olgunlaşmadığı ülkelerde Parex’in iyi rakamları yakalayacağını düşünüyoruz. Yine gerçek bir ihracat oyuncusu olmak için Hazar Bölgesi’nde de mutlaka bir yatırım gerçekleştireceğiz. Bu yatırım ile global oyuncular arasına gireceğiz. Özellikle 2020 yılı itibariyle EMEA Bölgesinde ilk 3 marka arasında yer alma hedefimiz var! Parex, 2016 yılını 200 milyon TL ciro ile kapattı. 2020 yılındaysa 500 milyon TL ciro yapmayı hedefliyoruz. İhracatın payı da her geçen yıl artacak.”

'Geçen yıl temizlik ürünleri sektörü yüzde 10 büyüdü'

Parex Genel Müdürü Atalay Yumurtacıoğlu ise; Parex’in Türkiye’de modern  ticaret ve indirim marketleri olmak üzere toplamda 28 bin 500 noktada ürünlerini tüketiciyle buluşturduğunu, ayrıca distribütörleri aracılığıyla direk veya indirek 20 bin markete ulaştığını söyledi. Yumurtacıoğlu, “Hızlı tüketim ürünleri pazarında modern ticaretin payı yüzde 40’lar seviyesindeyken temizlik yardımcıları pazarında bu oran yüzde 75’lere çıkıyor. Modern ticaretin en önemli oyuncuları olan organize  perakende zincirleri bu anlamda ticaretimizin en yoğun olduğu noktalar“ dedi. Yumurtacıoğlu, geçen yıl pek çok sektörde küçülme gözlenirken bunun aksine temizlik ürünleri sektörünün yüzde 10 civarında büyüme gösterdiğine dikkat çekerek, bu büyüme oranıyla Parex’in 2016 yılında elde ettiği liderliği de 2017 yılında daha yukarılara taşıyacağını ifade etti.