12 Ekim 2016

İnciyi dünya sofralarına taşıyacak!

1973 yılından bu yana sofra, mutfak ve ev tekstili sektöründe hizmet veren Karaca, 2016 yılının son çeyreğine yeni yatırımı ile başlangıç yapıyor. Yıllık 12 milyon adet ürün satışı ve 850 milyon TL’nin üzerindeki grup cirosuyla sektör lideri olan marka, gerçek inciden üretilen “Fine Pearl” yemek takımıyla incinin doğallığını tüketicilerle buluşturuyor. Bu yatırımı ile sofra ürünlerinde premium segmente yepyeni bir ürün sunan Karaca, dünyada ilk defa 50 ton gerçek inci kullanarak hazırladığı bu yatırım ile odağını yeniliğe ve büyümeye çeviriyor.

'2012 yılından bu yana çalışıyoruz'

Gerçek inci kullanıldığına dair dünyanın en önemli akreditasyon firması TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl’ün Ar-Ge süreciyle ilgili konuşan Karaca İcra Kurulu Üyesi Sami Hotak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Karaca ailesi olarak, tasarıma ve markalaşmaya çok büyük önem veriyoruz. Kullanıcılarımıza işlevsel ürünlerin yanı sıra, ilkleri de sunarak fark yaratmayı hedefliyoruz. Fine Pearl yemek takımı da bu hedeften yola çıkılarak hayata geçti. 2012 yılından beri Fine Pearl için AR-GE çalışmaları yürütüyoruz. Yemek takımında inci kullanmak bir hayalken, bunu hayata geçirdiğimiz için çok gururluyuz."

2017’de hedef yüzde 30 büyüme

Hotak, "Fine Pearl yemek takımını Türkiye’den sonra yurtdışı mağazalarımıza da taşıyoruz. Fine Pearl yemek takımı ile Türkiye’de ve uluslararası arenada dünya markası olma yolunda ilerleyen Karaca, 2017 sonunda yüzde 30’luk büyüme ve 1 milyar 100 milyon TL cirosu ile pazar payını büyütmeyi hedefliyor. Sektördeki başarılarını yurtdışına da taşıyan Karaca, bir ilki gerçekleştirerek yeni ürünü Fine Pearl ile dünya genelinde Türk ürünlerinin pazar payını artırmayı amaçlıyor" dedi.