04 Nisan 2019

'GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ'

Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nda konuşan Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, "Türk mutfağının gerçek potansiyelini tüm dünyanın görmesi için gençlere yatırım yapıyoruz” dedi.
Metro Türkiye’nin sürdürülebilirliği dikkat çekici bir kavram olmanın ötesinde iş yapış şekli haline getirdiğini dile getiren Minialai, “Metro Türkiye olarak üreticiden tedarikçilerimize, hizmet verdiğimiz HoReCa profesyonellerinden son tüketiciye kadar tüm paydaşlarımızla sürdürülebilir ve birlikte büyüyen çalışmalara odaklanıyoruz. Bugün şirketimiz ile özdeşleşen Türk mutfağı ve değerlerine sahip çıkma amacımız, yürüttüğümüz tüm projelerin kalbinde yer alıyor. Paydaşlarımızla birlikte insan odaklı, çevreye saygılı, yerel değerleri koruyan işlere imza atmayı ve anlamlı izler bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

Coğrafi işaretli ürünler

Coğrafi işaretli ürünleri gelecek nesillere aktarmak için mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Minialai, “Coğrafi işaretli ürünler, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren mesleki ve teknik okullarda gıda teknolojisi ile yiyecek - içecek hizmetleri alanında eğitim gören öğrencilerin müfredatına girecek. Gençler, mutfak kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çok büyük bir paya sahip. Bu projeyle her dönem 65 bin civarında öğrenci coğrafi işaretli ürünleri ve bu ürünlerin önemini öğrenecek. Türk mutfağının geleceğine yatırım yapmak bizim işimizin ayrılmaz bir parçası” diye konuştu.