15 Aralık 2016

Bunge, Komili'yi satın aldı!

Bunge, zeytinyağı ve bitkisel sıvıyağ üreticisi Ana Gıda İhtiyaç Malzemeleri ve Sanayi Ticaret A.Ş. (Ana Gıda)’nın satın alımı konusunda kesin anlaşma sürecine girildiğini duyurdu. Koninklijke Bunge B.V.(Bunge), hisselerin yüzde 55.25’ini Anadolu Endüstri Holding A.Ş.(AHE)’den alırken, kalan yüzde 44.75 hisseyi ise SEEF Foods S.A.R.I.’dan aldı.

Yüzde 30’a yakın pazar payı var

2001 yılında kurulan Ana Gıda, yüzde 30’a yakın pazar payıyla Türkiye’de zeytinyağı sektöründe lider olan Komili markasının sahibi. Bunge Türkiye Genel Müdürü Paul Ayton, Ana Gıda şirket satın alımının, Bunge’yi yüksek katma değerli zeytinyağı pazarına lider konumdan sokarak, ürün yelpazesini genişleteceğini söyledi. Ayton, “Her iki şirketin bilgi ve uzmanlığını tam gıda zinciri bakış açısıyla birleştirerek üstün nitelikli ürünler ve yüksek müşteri hizmet kalitesine ulaştırıyor olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

'Stratejimizle tam olarak uyum gösteriyor'

Bu satın alma, bitkisel yağlar kategorisinde farklı fiyat segmentlerindeki ürün çeşitliliğini de güçlendirecek. Birleşmeyle birlikte Ana Gıda’nın sahip olduğu dağıtım ağı, Bunge’nin Türkiye çapında müşterilerine erişimini de artıracak.
Bunge EMEA CEO’su Tommy Jensen, “Bu satın alma, katma değerli ürünlere daha fazla odaklanarak ürün çeşitliliğimizi güçlendirme stratejimizle tam olarak uyum gösteriyor. EMEA bölgesinin bitkisel yağlar sektöründeki en büyük ve en hızlı büyüyen pazarında, hali hazırda var olan faaliyetlerimizi de pekiştirecek” dedi.