13 Ekim 2016

12 bin yıllık buğdayı müzeden çıkardı !

Migros Ticaret A.Ş. Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Cem Rodoslu, Migros’un 62 yıllık tecrübesi ile yeniliğin adresi olduğuna dikkat çekerek, “Migros, 1.500’ün üzerinde tedarikçisi, 30 bin çalışanı, günde 2 milyon müşterisi ve aileleriyle birlikte, Türkiye’deki hanelerin önemli bir kısmına dokunuyor" dedi.
Sadece tüketicinin talebini karşılamakla sınırlı kalmadıklarını belirten Rodoslu, “Migros Anadolu Lezzetleri kampanyamızla Anadolu’da yok olmaya yüz tutmuş tohumları müzelerden çıkartarak, tüketiciye ulaşması için çalışıyoruz” diye konuştu.

 'Üretim alanımızı 50 dekardan 100 dekara çıkardık'

12 bin yıllık “Kara Kılçık Buğdayının” üreticisi olan Migros Anadolu Lezzetleri Markası Hatay Yöresi Üreticisi Elif Ovalı da organik tarımda tohumun önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Ailem 500 yıldır Fırat ve Dicle arasındaki topraklarda üretim yapıyor. 'Kara Kılçık Buğdayı' gibi 12 bin yıllık nesli tükenmiş bir buğdayı ve benzeri geleneksel ürünleri tüketiciyle buluşturan, 'iyi tarım' yapmak istiyorduk. Bu aşamada, 'Migros Anadolu Lezzetleriyle' tanıştık. Onlardan, pazarlama ve finans konusunda çok şey öğrendik, büyük destek gördük.Şimdi hiçbir değişime uğramamış, orijinalliğini koruyan 12 bin yıllık bir buğday türünü Migros’un Anadolu Lezzetleri Projesiyle tüketiciye ulaştırıyoruz. Bugün artık Kara kılçık buğdayı üretim alanımızı 50 dekardan 100 dekara çıkardık.”