17 Temmuz 2017

İŞTE YILIN CEO'SU!

Perapost dergisi, Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan'ı 'Yılın CEO'su seçti. Liderlik ettiği Teknosa ile sektöründe fark yaratan adımlar atan, satıştan servise müşteri odağına koyan felsefesiyle öne çıkan Gürcan, lisans eğitimini inşaat mühendisliği bölümünde tamamlamasına rağmen kariyerini çok sevdiği perakende sektöründe şekillendirdi. Bir arkadaşıyla kurduğu ayakkabı mağazasını kurumsal şirketlerde çalışma hayali ile 15 mağazalı bir zincire ulaştırdıktan sona ortağına devretti. İlk olarak Sabancı Holding’in perakende grubundaki şirketlerinden Giysa’da mağaza müdürü olarak çalışmaya başlayan Gürcan, kendisine yapılan ‘Kariyerinde geriye gidiyorsun’ uyarılarını dikkate almadan yoluna devam etti.
Gürcan’ın Teknosa’daki kariyeri ise 2004'te başladı. Şirkette önce satışın, sonrasında ise tedarik, satış, pazarlama ve e-ticaret gibi tüm operasyonlara liderlik etti. Bugün ise Türkiye’nin en büyük teknoloji zinciri olan Teknosa’nın Genel Müdürlüğü'nü başarıyla sürdürüyor.

Neden Bülent Gürcan?

Gürcan, sektörün lideri Teknosa’nın dönüşümüne öncülük ederken şeffaf yönetime ve iç iletişime öncelik veriyor. Şirket içinde farklı kademelerle yapılan periyodik toplantıları önemsiyor. Her ay gerçekleştirilen Tekno-İletişim toplantılarıyla tüm çalışanlarla buluşuyor. Perakendenin nabzının en yüksek mağazalarda attığını düşünen Gürcan, saha ziyaretlerini işinin bir parçası olarak görüyor. Haftasonları mağaza ziyaretleri yaparak hem satış ekibi hem de tüketicilerle bir araya gelmeye özen gösteriyor. Tüketicilerle bol bol sohbet ederek önerilerini dinleyen Gürcan, özel toplantılar gerçekleştirerek ve üniversitelere giderek gençlerle buluşuyor.
İşini çok seven bir lider. Bununla birlikte iş-özel hayat dengesine de dikkat etmeye çalışıyor. Bütün hayatı boyunca sporla uğraşan Gürcan’ın özel zamanlarındaki vazgeçilmezlerinden birisi spor yapmak. Gençliğinde profesyonel olarak voleybol oynayan ve iş hayatında spor ile uğraşmanın avantajlarını yaşadığını her fırsatta dile getiren Gürcan’ın bugünlerde en keyif aldığı spor aktivitesi bisiklet sürmek. Bülent Gürcan, fırsat buldukça sahilde bisiklet kullanmaktan büyük keyif alıyor.



Sektöründe fark yaratan adımlar attı


Bugün Teknosa, klasik ürün satan bir perakendeci değil, ürün ve hizmetleri tek adreste müşterilerine sunan bir servis sağlayıcı konumuna geldi. Bu anlayışla, sektörde fark yaratan işlere imza atmaya devam ediyor. Çoklu kanal modeli ile müşterilerine kesintisiz hizmet vermeye odaklanan şirket, online kanalları geliştirmenin yanı sıra müşterilere ürünleri daha fazla deneyimlemek istediğinde gidebileceği yaygın mağaza ağı sunuyor.
Teknoloji perakendeciliğinde bir ilki gerçekleştirip kendi markası Teknosacell ile mobil iletişim ve hat hizmeti veren Teknosa, tek faturada iletişim ve teknoloji ihtiyacını karşılıyor. Müşterilerine uygun fiyatlara konuşma ve data kullanma imkanı sunan Teknosacell, geçtiğimiz dönemde 24 ay taksitli temlikli telefon satışı, yine hat üzerinden faturalandırılabilen notebook veya TV kampanyası gibi bir çok yeniliği de müşterileriyle buluşturuyor.
TeknoGaranti ve Dr. Teknolog hizmetleriyle satış sonrası hizmetlerde sektörünün öncüsü olan ve müşteri memnuniyeti için farklı adımlar atan şirket, çalışanlarına verdiği tabletlerle tüm mağazalarını, binlerce ürün çeşidini ve tüm saha ekibini birbiriyle bağlantılı hale getiren ilk teknoloji marker zinciri.



Kendi özel markalı akıllı ürün ailesi Preo

Teknosa’nın sektördeki bir diğer ‘ilki’ kendi özel markalı akıllı ürün ailesi Preo. Teknosa, kendi markası ile; akıllı telefon, akıllı saat, klavye, Mouse, VR gözlük, kulaklık, power bank ve her ihtiyaca cevap verebilen çeşitli aksesuar ürünleri ile ‘En geniş ürün gamına sahip private label markası’ olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Aksesuar tarafında günden güne satışlarını artıran Preo, aksesuar satışlarından toplam yüzde 15’lik pay alıyor bile. Akıllı saati Pwatch ise, akıllı saat pazarında adette 3’üncülüğe oturarak bu alandaki iddiasını ortaya koyuyor. Teknosa, ailenin en sevdiği buluşma noktası olmak için özellikle çocukları ve kadınları da kucaklayacak kategorilerini zenginleştiriyor. 2016’da mağazalarında Disney Collection ürünleri satmaya başlayan Teknosa, sadece bir teknoloji market olmanın yanı sıra 2 yaşından itibaren herkese teknoloji, eğlence ve deneyim sunmaya odaklanıyor. The Walt Disney Company tarafından doğrudan ABD’de tasarlanıp geliştirilen ve yurtdışında üretilen Disney Collection ürünleri, ABD ve Meksika’dan sonra ilk kez Türkiye’de ve sadece TeknoSA’da satılıyor. Oyuncaktan kırtasiyeye ve kostüme 400’den fazla ürün çeşidinin bir arada yer aldığı Disney Collection ürünleri, seçili mağazaların yanı sıra teknosa.com’da da tüketicilerle buluşuyor.