23 Ağustos 2017

EMOJİLERLE ALIŞVERİŞİN İLK ADRESİ

Alışverişe yeni soluk

Elektronik ortamda kullanıcıların duygularını ifade etmelerini kolaylaştıran ‘emoji’lerle, websitelerine doğrudan erişim artık sağlanabilecek. Bu girişimin Türkiye’deki ilk temsilcisi ‘Tazedirekt' oldu. Taze ürünlere doğrudan erişim sağlamak isteyen tüketiciler, Tazedirekt websitesine ulaşmak için adres satırına; üzüm, mandalina, kavun veya süt emojilerinden birini yazarak alışverişlerine başlayabilecekler.

Taze ürünlerin, kaynağından tüketiciye doğrudan ulaştırmayı hedefleyen doğal gıda online alışveriş markası Tazedirekt; üzüm, portakal, süt ve zeytin gibi en fazla talep gören taze ürünlerinin emojileri aracılığıyla yeni bir alışveriş alışkanlığının yolunu açıyor.

Nasıl çalışıyor?

Kullanıcılar, Tazedirekt’in web sitesine girmek için adres satırına 'www.tazedirekt.com' yazmak yerine; mandalina, üzüm, süt veya kavun emojilerinden birini ekleyip “.to” yazarak www.tazedirekt.com sitesine ulaşabiliyor.

Emojilerin hızlı yükselişi

Akıllı telefonların ve internetin hızlı yükselişi, dijital ama yazılı iletişimi de yaygınlaştırdı. Kişilerin duygu ve düşüncelerini kolaylıkla ve görselliğin de yardımıyla ifade etmelerini ‘emoji’ler sağlıyor.