14 Mayıs 2020

‘AYNI ANDA 20 MASKELİ MÜŞTERİ ALIYORUZ’

İndirimlerin ve kampanyaların her dönemde perakende sektörünün olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan, “Pandeminin etkisi azaldığında da tüketicinin alım gücünü desteklemek için kampanyalar devreye alınabilir” dedi.
Çamurdan, “Öte yandan yapacağımız tüm aksiyonlarda müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini ön planda tutmalıyız. Yeni dönemde meydana gelecek tüketici davranışlarına iyi hazırlanmalıyız” diye konuştu.

'Müşterilerimiz, almaya değer mi hissi ile hareket edecek'

Çamurdan, "Ben bundan sonraki dönemde hayata daha çok dokunan markaların öne çıkacağını ve sektöre liderlik yapacağını düşünüyorum. Sürdürülebilirlik yaklaşımı, iş süreçlerimizin daha çok içinde olacak. Markaların hikâyeleri ile ürünlerin gerçek hikâyeleri ve içerikleri ön plana çıkacak. Müşterilerimiz, tüketmekten çok almaya değer mi hissi ile hareket edecek, o ürünü değil ürünün hikâyesini satın alacak. Biz perakendeciler de bu beklentiyi karşılamak için farklı konseptler üzerinde çalışacağız" dedi.

'Personelimizin sağlık ve ateş durumunu düzenli kontrol ediyoruz'

 Eren Çamurdan, mağazalarında aldıkları önlemleri ise şöyle     anlattı: “Aynı anda mağazaya sadece 20 ve maskeli misafir   alıyoruz. Mağaza girişinde müşterilerimizin ateşini ölçüyor,   maske ve eldiven bulunduruyoruz. Mağaza içindeki havanın   sürekli temizlenmesi için UV-C filtreli hava temizleme cihazı   kullanıyoruz. Mağazada soyunma kabinlerimizi,   müşterilerimizin içeri girmeden önce tek tuş ile dezenfekte   edebildiği bir teknoloji ile donattık. Ayrıca müşterilerin   denedikleri ürünlerin sterilize edilmesi için mağazamız içine   özel ürün sterilizasyon kabinleri  konumlandırdık. UVC   ışınlarıyla müşterilerimizin denediği ürünleri sterilize   ediyoruz. Mağaza içinde ve kasa önünde zemine sosyal mesafeyi hatırlatan görseller yerleştirdik. Sadece dezenfeksiyon faaliyetleri ile uğraşan ayrı bir temizlik ekibi ortak kullanım alanlarını düzenli olarak sterilize ediyor. Kasada müşterilerimizi temassız ödemeye yönlendiriyoruz. Ödeme   sonrasında karşılıklı fiziki alışverişi önlemek için faturayı SMS ile  gönderiyoruz. Ayrıca müşterilerimiz isterse beğendikleri ürünün poşetli eşini kargo ile ücretsiz olarak adreslerine teslim ediyoruz. Ayakkabı deneme alanında müşterilerimize tek kullanımlık çoraplar veriyoruz. Mağazada çalışan tüm personelimizin sağlık ve ateş durumunu düzenli olarak kontrol ediyoruz. Tüm personel çalışma saatleri boyunca eldivenli, maskeli ve pleksi siperlik ile hizmet veriyor. 2 saatte bir tüm personel ellerine dezenfektan uyguluyor, kullandıkları eldivenler ve maskeler ise yenileri ile değiştiriliyor."