03 Şubat 2020

EREN ÇAMURDAN: 12 YENİ MAĞAZA AÇACAĞIZ

Perapost Dergisi'ne konuşan Boyner Büyük Mağazacılık Genel Müdürü Eren Çamurdan, bu yıl 12 yeni mağaza açacaklarını söyledi. Boyner’in 38 ilde toplam 112 mağaza ve 270 bin metrekareye ulaşan satış alanı ile Türkiye’nin lider mağaza zinciri olduğunu belirten Eren Çamurdan, 2019 yılında farklı illerde 7 mağaza açtıklarını söyledi. Müşteri deneyimi ve mutluluk odaklı yeni mağaza konseptinin de çok beğenildiğini vurgulayan Çamurdan, “Yeni mağaza konseptimizin müşterilerimizin konfor ve rahatlığını ön planda tutmasından dolayı müşterilerimiz mağaza içinde yüzde 25 oranında daha fazla vakit geçiriyor. Sepet ortalaması da buna bağlı olarak yüzde 20 oranında artıyor” dedi. Çamurdan ayrıca yeni mağaza yatırımlarına devam edeceklerini ve 2020’de 12 yeni mağaza açacaklarını söyledi.

Rakip poşeti de evlere taşıyacak

Mağazalardan eve paket teslimatı başlattıklarını anlatan Çamurdan, bu hizmet kapsamında, e-ticaret dünyasından alıştığımız eve paket teslimatı hizmetinden, mağazadan alışveriş yapan müşterilerin de yararlanmasını sağladıklarını belirtti. Çamurdan, “Hayatın yoğun temposu içerisinde müşterilerimize kolaylık sağlamak istiyoruz. İster Boyner’den ister rakiplerimizden yapılsın, Türkiye’de ilk kez marka ayırt etmeden mağazadan eve paket teslimatı hizmetine başlıyoruz. Bu anlamda rakiplerimizin ürünlerini de taşıyarak sektörde bir tabuyu yıkmış oluyoruz. AVM içinden, herhangi başka bir mağazadan alışveriş yapan bir tüketici de eve paket teslimatı hizmetimizden yararlanabilecek. İlk olarak İstanbul’da 10 mağazada başlattığımız bu hizmetimizi diğer mağaza ve şehirlere de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu projemizin devamı olarak bir sonraki etapta müşterilerimizin aldıkları hediyeleri, arzu ederlerse özel tasarımlı kutularla verecekleri adrese teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sanata ve gençlere destek

Boyner, en çok tercih edilen hediye destinasyonu olmasından yola çıkarak sanatı ve gençleri destekleyen bir projeye de imza atıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, yılbaşı alışverişinin yoğunlaştığı bu dönemde kullanılmak üzere Boyner için hediye kutuları tasarladı. Birbirinden yetenekli 5 tasarımcı öğrenci “hayal”, “umut”, “coşku”, “mutluluk”, “paylaşma” gibi kavramlardan yola çıkarak tasarımlar yarattı. Çamurdan, proje kapsamında satılacak bu hediye kutuları ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne ve tasarımların sahibi öğrencilere destek olduklarını belirtti.