13 Aralık 2016

50 sürpriz ismi ağırladı!

Yürekli tarafından 17 yıldır düzenlenen ve tam 15 yıldır Yapı Kredi World’ün ana sponsorluğunu üstlendiği MARKA Konferansı, 14 - 15 Aralık’ta Hilton İstanbul Bomonti’de düzenlendi. İki gün boyunca 40’ı aşkın seans ve alanında lider 50’yi aşan konuşmacının sahne aldığı konferansın gündeminde bu yıl ağırlıklı olarak Türkiye yer aldı. 
Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, “MARKA 2016 ‘da yakın geleceğimize inançla bağlanmamızı sağlayacak bir program hazırladık. İş dünyasındaki umutsuz, bezgin ruh halini sarsmak ve silmek istedik. Bu konferans yeni bir başlama vuruşu niteliği taşıdı ve iki günün sonunda tüm markalarımız büyük bir motivasyonla sıçrama tahtasındaki yerini aldı” dedi.



Uluslararası konuşmacı mozaiği

MARKA 2016’nın konuşmacıları arasında, 'Hip Hop Shakespeare’ hareketinin lideri, protest müzisyen, dünyaca tanınan rapçi Akala; netlik ve sadelik kavramları üstüne dayalı felsefesiyle öne çıkan ünlü Fransız tasarımcı Christophe Pillet; dünyayı yeniden ağaçlandırmak üzere yola çıkan ve Paris iklim konferansında eşsiz enstalasyonuyla büyük ses getiren çevreci sanatçı Naziha Mestaoui gibi isimler yer aldı.

Sanat dünyasından sürpriz isimler

MARKA 2016 konuşmacıları arasında sanat dünyasından sürpriz isimler de vardı… Konferansta, müzik hayatında 50. yılını kutlayan Zülfü Livaneli’nın 50. Yıl Bir Kuşaktan Bir Kuşağa adlı seansı ve çok yakında yeni filmi “İstanbul Kırmızısı”nı izleyicisiyle buluşturacak olan ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in İstanbul’a Özpetek Dokunuşu özel seansı yer aldı.